GINKGO BILOBA & KOREAN GINSENG

23.90 

Izjemni dve rastlini s številnimi pozitivnimi učinki. Obe dobro poznani v tradicionalni kitajski medicini, v zadnjih letih pa vedno bolj priljubljeni tudi v državah zahodnega sveta.

Opis

GINKGO BILOBA & KOREAN GINSENG – prehransko dopolnilo

Količina: 30 kapsul

Vsebina na 1 kapsulo:

– List Ginka izvleček 50:1 3000mg

– Korejski ginseng izvleček 35:1 1000mg

Sestava kapsule: Dikalcijev fosfat, hipromeloza, mikrokristalna celuloza, silicijev dioskid, magnezijev stereat in glicerin ter Karnauba vosek.

Priporočena dnevna količina: vzemite 1 tableto dnevno z zadostno količino negazirane vode, najbolje zjutraj ali zvečer po obroku.

Korejski ginseng

Kitajska tradicionalna medicina ga uporablja za izboljšanje apetita, proti bruhanju, proti potrtosti, za krepitev spolne moči in za splošno telesno krepitev. V zdravstvene namene se uporablja korenina ginsenga. Učinkovitost korenine ginsenga je znanstveno potrdila tudi zahodna medicina. Znane so aktivne učinkovine ginsenga (ginsenozidi ali panaksozidi), ki pomagajo telesu, da se lažje prilagodi na dejavnike, ki sprožijo stres. Novejše raziskave so potrdile, da ginseng izboljša presnovo in prenos kisika v tkiva in tako pripomore k večji psihični zmogljivosti za premagovanje stresa, izboljša spomin in sposobnost učenja. Dolgotrajno jemanje ginsenga izboljša razpoloženje, splošno počutje in vitalnost ter kakovost življenja. Korenina ginsenga spodbuja tudi imunski sistem in poveča odpornost telesa proti okužbam. Pomaga pri težavah s spolnostjo. Raziskave so potrdile, da ginseng poveča spolno moč pri moških, saj poveča koncentracijo moškega spolnega hormona testosterona ter tvorbo in gibljivost semenčic v testisih.

Ginkova semena so bila v tradicionalni kitajski medicini cenjeno zdravilo za tuberkulozo, čemur botruje njihovo močno antibakterijsko delovanje. Za zdravilno uporabo so primerni posušeni listi in pripravki iz le-teh, predvsem visoko koncentrirani suhi izvlečki. Z listi ginka, njihovimi izvlečki in posameznimi sestavinami so opravili številne farmakološke raziskave. Potrjeno je, da spodbujajo prekrvavitev možganov, preprečujejo poškodbe zaradi prostih radikalov, izboljšujejo spomin in zavirajo napredovanje Alzheimerjeve bolezni.

Opozorilo: priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Proizvajalec ne odgovarja za nastalo škodo, ki je lahko posledica neprimernega ravnanja. Ni priporočljivo za ljudi, ki so alergični na vsebino izdelka. Pripravke z ginkom pa predvsem ne smejo uživati tisti, ki jemljejo zdravila za preprečevanje strjevanja krvi, saj lahko povzročijo spontane krvavitve. Ravno tako naj ga ne uživajo nosečnice. Hranite pri temperaturi do 25°C. Proizvod varujte pred direktno sončno svetlobo.

Rok uporabe je označen na embalaži.

Dodatne informacije
Mesto delovanja

Možgani, Srčno-žilni sistem, Vid

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.