KURKUMINA PIŠČANČJA JUHA Z REZANCI IZ BUČK

Rezanci iz bučk znotraj omamno dišeče kurkumine piščančje juhe so odlična izbira zlasti ob hladnih večerih. Ta piščančja juha je popoln obrok za razvajanje, saj je polna sveže zelenjave in pustih beljakovin.

Predstavljamo vam LCHF različico piščančje juhe z rezanci. Namesto običajnih rezancev uporabimo rezance iz bučk, ki so lažji in vsebujejo več hranilnih snovi. V kolikor slučajno niste ljubitelj čebule v juhi, jo lahko pri pripravi sestavin seveda tudi izpustite. 

Juhe imajo to posebno moč, da včasih učinkujejo skorajda kot nekakšen protistrup za razne bolezni, saj jih lahko pustimo, da dalj časa vrejo, vse dokler se iz sestavin ne sprostijo vse pozitivne učinkovine. Kadar ste utrujeni, se počutite slabo ali se zgolj želite pocrkljati s toplo kurkumino juhico, je tale zlata aromatična tekočina, obogatena z zdravimi bučkinimi rezanci, izvrstna rešitev za vas, obenem pa je izjemnega okusa.

Kurkuma je izvrstna začimba, ki jo zagotovo premalo cenimo. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Rezanci iz bučk v tem kurkuminem receptu poskrbijo za nizko vsebnost ogljikovih hidratov, a vendar je juhica kljub temu zelo nasitna. Pripravite si jo bodisi za kosilo, bodisi za večerjo.

Če bi želeli v popolnosti izkoristiti kurkumine pozitivne učinkovine, si jo lahko privoščite tudi v obliki prehranskega dopolnila (na voljo spodaj).

Sestavine (za 2 osebi):

  • 45 g piščančjih prsi

  • 1 velika čebula, narezana na koščke

  • 3 skodelice nasekljane zelene (samo steblo)

  • 2 skodelici narezanega korenja

  • 1 jušna žlica mlete kurkume

  • sol in poper po okusu

  • 3 velike bučke, narezane na tanke rezance

  • svež peteršilj za dekoracijo

Priprava

Za recept potrebujete 1h 10 min (čas kuhanja: 55 min, čas priprave: 15 min).

 

1. V velik lonec položite piščančje prsi, narezano čebulo, sesekljano zeleno in korenje.

 

2. Zalijte z vodo in počakajte, da zavre, nato segrejevajte na srednje visokem ognju in kuhajte, dokler piščančje prsi niso popolnoma kuhane (približno 30 minut). Piščancec je kuhan, če iz njega steče bistra tekočina, ko ga prerežete.

 

3. Prestavite piščanec na krožnik in ga pustite, da se ohladi, nato ga z dvema vilicama razrežite na koščke.

4. Juhi dodajte mleto kurkumo, nato pa toploto znižajte na srednje nizko. Juha naj vre še 20 minut, da zelenjava postane dovolj mehka.

 

5. Dodajte rezance iz bučk in jih kuhajte še 5 minut, da bodo mehki, vendar pazite, da ne postanejo kašasti.

 

6. Rezance bučke in juho razdelite v dve skledi. Na vrh položite nasekljan piščanec in krožnik okrasite s svežim peteršiljem.

 

Dober tek!

This entry was posted in Nekategorizirano. Bookmark the permalink.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja