fbpx

ODLIČNA JUHA ZA JESEN IN ZIMO

JUHA IZ ČAJOTE

KAJ SPLOH JE ČAJOTA?

Čajota spada v skupino bučevk. Torej je soroda rastlina bučam, bučkam, lubenicam, kumaram, itd. Pomembna razlika med njo in ostalimi je ta, da čajota v svoji notranjosti skriva koščico, namesto semen, ki pa je prav tako užitna. Čajote lahko hranimo čez zimo zavite v časopisni papir, kjer se ohranijo do pozne zime. Čajote imajo bodice tako, da jih je potrebno pobirati z rokavicami.

chayote
RECEPT JUHE IZ ČAJOTE

Ko boste jedli juho po tem receptu, boste prepričani, da jeste juha na osnovi smetane. Malce bo pekoča, drugačna in odlična. Najboljši okus ima, če je pripravljena kakšen dan vnaprej.

SESTAVINE:
  • dve zdrobljeni piščančji jušni kocki
  • 500 ml vroče vode
  • 1 jedilna žlica neslanega masla
  • 1 majhna čebula
  • 3 stroke nasekljanega česna
  • 1/4 čajne žličke rdeče paprike
  • 2 čajoti, olupljeni in narezani na majhne kocke
  • 2 jedilni žlici svežega nasekljanega koriandra
  • sol in črni poper po okusu.
PRIPRAVA:

Raztopite jušni kocki v vroči vodi.

Raztopite maslo v večji posodi na srednjem ognju. Pražite čebulo, česen in rdečo papriko tako dolgo, da se čebula zmehča. Dodajte narezani čajoti, žlico in pol koriandra, sol in poper in mešajte približno 5 minut. Nato dodajte pripravljeno jušno osnovo in preostanek koriandra. To pustite počasi vreti naslednjih 20 minut.

Skuhano juho vsujte v električni mešalnik in mešajte dokler ne dobite goste svilnate juhe. Juho servirajte na krožnike in po želji po vrhu nasujte še malo koriandra.

*Juho lahko zmešate tudi s paličnim mešalnikom.

Za celotno pripravo in kuhanje potrebujete eno uro. Zgornja količina zadošča za 4 krožnike juhe.

čajota juha

Ta prispevek je bil objavljen v Nekategorizirano. Označi povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja